Termesztési kapacitás bővítése az Eurochamp Kft.-nél

Eurochamp Hungária Termelő és Kereskedelmi Kft. ócsai telephelyén egy csiperketermesztési kapacitásainak bővítésére és saját laskatermesztési kapacitások kialakítására irányul, 6 db új csiperkegomba ház és 12 db új laskasátor építését valósítja meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 386,86 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaságot 3 magyar természetes személy (szakmai befektetők) alapították 2003-ban. A társaság alapításának célját a magyar gombaiparban rejlő üzleti lehetőségek kihasználása képezte. A társaság Ócsa külterületén elhelyezkedő, jelenleg bérelt ingatlanon kialakított, de nagy részben saját tulajdonban lévő termelési kapacitások folytatja üzleti tevékenységét. A társaság gombatermesztéssel és -értékesítéssel foglalkozik.

A társaság a projekt keretein belül az új gombaházak segítségével a termelési kapacitások bővítésére, valamint az árualap szerkezetének átalakításra irányul. Ez javítja a társaság versenyképességét, mivel az árualap mennyiségi és minőségi kockázatai, nemzetközi összehasonlításban is kedvező szintre kerülnek. Ez pedig az árualap biztonságos elhelyezése szempontjából meghatározó vevői kör, az áruházláncok kiszolgálásához alapvetően szükséges.

A Kft. a pályázat keretén belül felépít 12 laskagomba sátrat, 6 db csiperkegomba házat, valamint az ehhez szükséges telepi infrastruktúrát. Beszerzi a laskagomba termesztéséhez és a csiperkegomba termesztéséhez szükséges technológiai gépeket, termesztő állványokat, valamint egy napelemes rendszert is kiépít.

A fejlesztés során felépítésre kerülő gombaházakat azonnal hasznosításba kívánja venni, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódnak a napi működésbe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során megépítésre kerülő gombaházak működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a közel 386 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projekt azonosítószáma: 1824534700
Támogatás aránya: 40%

Tervezett kezdés időpontja: 2018.09.24.
Tervezett befejezés időpontja: 2019.11.23.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/eurocham/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349